Menu

In de hopvelden van Poperinge

img_3325

Voor zij die het nog niet wisten: ja ik ben een echte bierliefhebber. Ik hou daarbij ook echt van de traditie en het vakmanschap die verbonden zijn met het bierbrouwen. Tegen een uitnodiging voor een wandeling in de hopvelden van Poperinge kon ik dan ook niet anders dan volmondig ja antwoorden.

In tegenstelling tot veel vrouwen hou ik niet zo van zoete fruitbieren. Geef mij maar een iets bitterder, hoppiger bier. Want die hop, dat is iets waar wij Belgen verdomd trots op mogen zijn. Onze hoptraditie en de knowhow van onze telers is zelfs wereldbekend en de Amerikanen proberen maar al te graag onze hop en bieren na te maken. Voor een bijzondere hopsoort: de Whitbread Golding moet je in Poperinge zijn. Deze hopvariëteit wordt onder andere gebruikt voor het brouwen van de Leffe Royale. Het geeft het bier een bijzondere citrustoets.

leffe-2

leffe-1 leffe-2

Ja, ik heb hopvelden altijd prachtig gevonden dus een ‘hoptour’ zag met Leffe zag ik echt wel zitten. Samen met enkele andere bloggers en een geweldig enthousiaste hopboer trokken we de hopvelden in. Het was geweldig om te zien hoe de hop langs de stelling helemaal naar boven toe groeit tot de lange dikke hopranken klaar zijn om geoogst te worden. De geur van de hopbellen is heerlijk!

leffe-3

Ook topchef en Leffe ambassadeur David Martin (La Paix*) is fan. Hij ontwikkelde speciaal voor Leffe een menu met de verschillende variëteiten van de Leffe Royale, uiteraard met aandacht voor de hopaccenten. Wij kregen de gelegenheid om na onze hopwandeling dit menu te proeven. Ondanks de gietende regen werd het een gezellige avond met fantastische gerechtjes. David Martin bewees nogmaals dat hij als geen ander weet om authenticiteit en vernieuwing te combineren tot uitzonderlijk smaakvolle creaties.

Op het menu:

img_9228

leffe-4

Mijn favoriet? De mousse van pavé à la Leffe met verse geitenkaas, pompoen en spek vond ik het lekkerste gerechtje. Qua bier gaat mijn voorkeur uit naar de Leffe Royale Whitbread Golding omwille van de hoppige citrustoets. Helemaal mijn ding!

Met dank aan Leffe voor de fijne ontvangst!