Woensdag bakdag! Wat dacht je van deze appelflapjes met bosbessenconfituur die ik maakte voor Dille & Kamille. Super lekker en helemaal niet moeilijk!
Ingrediënten (voor 8 stuks) – 30 min.
- 8 vierkantjes kant-en-klaar bladerdeeg
- 2 appelen
- 4 el bosbessenconfituur
- 2 el boter
- 1 eidooier
- 2 el kristalsuiker
Bereiding
- Schil de appelen en snij in blokjes. Stoof de appelblokjes aan in de boter. Meng er de bosbessenconfituur onder.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg de bladerdeegvellen op een bakplaat met bakpapier. Lepel er wat van de appelmengeling op en sluit de bladerdeegvierkantjes diagonaal tot je mooie flapjes krijgt. Druk de randen nog even goed aan met behulp van een vork.
- Klop de eidooier los en bestrijk de appelflapjes met de eidooier met behulp van een borsteltje. Bestrooi de appelflapjes met wat suiker en bak ze zo’n 20 min. in de oven.
Recept & styling in opdracht van Dille & Kamille.