Menu

Slagroomtaart met rood fruit voor bomma en bompa

A trip down memory lane, oftewel mooie herinneringen ophalen. Dat vind ik erg belangrijk in deze vreemde coronatijden. Een jaar geleden vierden we nu de 80ste verjaardag van mijn bomma en bompa. We nodigden de hele familie uit, vrienden van vroeger,… het was een fantastisch feest en er was taart. Veel taart! Want voor de gelegenheid bakte ik een gigantische feestelijke slagroomtaart met rood fruit. Eentje voor hen zoals zij vroeger ook taartjes bakten voor mij.

Nu mogen we geen grote feestjes geven of familie uitnodigen maar misschien kan je deze taart al bakken voor een klein feestje voor je gezin. Je bakt ‘m zo groot als je zelf wil. Of oefen al een beetje voor als je wanneer dit voorbij is een knaller van een feest wil geven!

Ingrediënten (Voor 12-14 personen – 2 uur):

per cake (ik bakte er 3):

  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 200 g suiker
  • 4 eieren
  • 200 g boter
  • 1 lepel bakpoeder
  • zeste van 1/2de citroen

Voor de vulling (goed voor 3 lagen cake):

  • 800 ml room om op te kloppen (min. 30 % vetgehalte)
  • 150 g poedersuiker
  • zeste van 1 citroen
  • rode bessen confituur

Voor de afwerking:

  • rood fruit

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Klop de room op met de poedersuiker en de citroenzeste tot een mooie dikke slagroom. Laat even opstijven in de koelkast.
  3. Maak de cakes. Smelt de boter. Klop de eieren los en meng er de suiker onder. Giet er de boter bij en meng goed. Meng er nadien de bloem, het bakpoeder en de citroenessence onder tot je een mooi glad beslag krijgt. Je kunt de hoeveelheden meteen ook verdriedubbelen als je drie cakes wil bakken.
  4. Beboter een springvorm en bestuif met bloem. Giet hier het cakebeslag in en bak de cake(s) zo’n 40 min. in de oven. Laat de cakes volledig afkoelen.
  5. Leg één cake op een serveerschaal en bestrijk de bovenkant met confituur en nadien met de slagroomvulling, leg er een tweede cake op en bestrijk opnieuw met de vulling, herhaal voor de derde cake.
  6. Werk af met wat rood fruit, laat nog even opnieuw opstijven in de koelkast en serveer!

Blogpost in samenwerking met @melkmoment. Ik deel hier mijn #Mymilkymemory, een herinnering aan een heerlijk zuiveldessert van bij ons.