Menu

Romige courgettesoep met kruidenkaas

Ik ben een echte soepliefhebber. Doorgaans staat er altijd wel een soep klaar in onze koelkast. Deze romige courgettesoep is één van mijn lievelingssoepjes. De kruidenkaas geeft de soep wat extra pit en een lekkere romige textuur. Klaar in een half uurtje!

Ingrediënten (4 kommetjes soep)

  • 2 uien
  • 2 courgettes
  • 1 l kippenbouillon of groentebouillon (of 1 liter water en een bouillonblokje)
  • 2 el kruidenkaas (type boursin of in een potje)
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Optioneel voor de afwerking:

  • verse groene kruiden: bladpeterselie, dille,…
  • roze peper

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd grof. Verwijder de uiteindes van de courgettes en snijd in grove stukken.
  2. Stoof de uien aan in een kookpot met olijfolie. Voeg de stukken courgette toe en laat even meestoven. Voeg de kippenbouillon toe. Breng aan de kook.
  3. Laat zo’n 25 minuten koken. Mix de soep. Doe er de kruidenkaas bij. Kruid met peper en zout en mix nogmaals.
  4. Serveer de soep en werk eventueel af met wat verse groene kruiden.