Menu

Bananen dadelbrood

2016-11-18-bananen-dadelbroodFoto: Joke Van den Heuvel

Een tijdje geleden vond ik dat het dringend tijd was om mijn ontbijtgewoontes aan te pakken. Dit bananenbrood is niet alleen lekker als ontbijt, je neemt ‘m ook mee als gezond tussendoortje.

Ingrediënten:

• 3 rijpe bananen (hou 1 banaan apart)
• 2 el agavesiroop (of honing)
• 150 g Griekse yoghurt (of yoghurt naar keuze)
• 3 eieren
• 140 g speltbloem (of gewone bloem)
• 100 g gemalen havermout
• 1 el bakpoeder
• 50 g walnoten, fijngehakt (of noten naar keuze)
• 6 dadels zonder pit, in stukjes

 Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de agavesiroop met de Griekse yoghurt, de eieren en 2 bananen. Mix glad in een blender of keukenmachine.
  2. Doe de speltbloem, de havermout, het bakpoeder, de walnoten en dadels in een kom. Giet de ‘droge’ ingrediënten beetje per beetje bij het bananen-mengsel. Meng goed. Doe het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm. Leg bovenop het bananen-dadelbrood een doormidden gesneden banaan.
  3. Bak het bananen-dadelbrood ca. 60 minuten in de voorverwarmde oven tot het gaar is. Laat afkoelen op een taartrooster.

Recept & styling in opdracht van Dille & Kamille