Als voorgerecht kies ik dit jaar voor een zelfgemaakte ravioli met ricotta, pompoen en truffel. Dat klinkt misschien moeilijk maar is eigenlijk heel eenvoudig en echt super smaakvol. Met mijn stap-voor-stap kookvideo lukt het zeker!
Ingrediënten (voor 8 personen)
- 1 vel kant-en-klaar pastadeeg van herta
- 1/2de butternutpompoen
- 50 g ricotta
- 1 kl truffeltapenade (tijdens de feestdagen te koop in de supermarkt)
- 2 teentjes knoflook
- 1 dl room
- 1 dl groentebouillon
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de butternut, snij in kleine blokjes en leg op een bakplaat met bakpapier. Bedruppel ze met wat olijfolie. Kruid met peper en zout en rooster ze zo’n 30 min. in de oven. Hou de helft van de pompoenblokjes apart en warm.
- Doe de ongepelde teentjes knoflook in een kommetje en zet ze 20 min. in de oven op 180°C.
- Steek sterretjes uit het raviolideeg. Meng de ricotta met de truffeltapenade en kruid met peper en zout.
- Neem een pastasterretje en lepel hierop een klein beetje van het ricottamengsel en een pompoenblokje.
- Neem een tweede sterretje, wrijf de randen wat in met wat wateren leg het op de andere ravioli en druk de randen goed aan. Maak zo 4 ravioli’s per persoon.
- Neem een steelpannetje en doe hier de geroosterde en gepelde knoflookteentjes in, voeg de groentebouillon en de room toe en laat heet worden maar niet koken. Mix tot een schuimige saus.
- Serveer de ravilosterretjes met de saus en enkele pompoenblokjes. Kruid met wat zwarte peper van de molen en serveer.