Menu

Winterse pasta met pesto van broccoli en amandelen

IMG_4590

Tijdens de wintermaanden heb ik echt zin in een goed bord comfortfood. Zoals een lekkere winterse pasta bijvoorbeeld. Ik gebruik volkorenpasta en maak pesto van groenten om het toch wat gezond te houden.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 700 g pasta (ik gebruikte volkoren spirelli)
  • 1 grote broccoli
  • 1 ajuin
  • 1 teentje look
  • 1 handvol geroosterde amandelen (bak ze even in een pannetje zonder vetstof) + eventueel geroosterde amandelschilfers ter decoratie
  • 1 handvol verse peterselie
  • olijfolie
  • peper en zout
  • parmezaanse kaas

winterse pasta 1

Bereiding

  1. Was de brocoli en snijd ‘m in stukjes. Leg ‘m op een bakplaat met bakpapier. Pel de ajuin, snijd ze in grove stukken en leg ze bij op de bakplaat. Druppel er wat olijfolie over. Zet de bakplaat zo’n 25 min. in de oven tot de broccoli beetgaar is.
  2. Hoe enkele broccoliroosjes apart. Doe de rest van de brocoli, de ajuin, de look, de peterselie en de geroosterde amandelen in de keukenrobot. Maal alles fijn en voeg olijfolie toe tot je een mooie dikke pesto krijgt.
  3. Kook de pasta gaar in gezouten water. Roer er de broccolipesto onder. Werk af met de broccoliroosjes, geroosterde amandelschilfers en wat parmezaanse kaas. Kruid eventueel bij met peper en zout.