Menu

10 tips tegen die winterdip: boost je energie!

citrus-shutterstock_311949503kopie

Koude dagen, gure wind, nachtvorst, weinig licht,… mijn lijf begon echt wat last te krijgen van die ijzige winterkoude de laatste weken. Daarom bedacht ik 10 tips voor meer energie en die deel ik hieronder maar al te graag met jullie. Ik ga er alvast voor!

1. Eet voldoende fruit

Fruit bevat een gezonde dosis vitamine C en B. Die zorgen ervoor dat je energiepijl gestimuleerd wordt. Verwerk eens wat extra fruit in je salade. Probeer dit slaatje met appel, selder en noten eens.

2. Neem tijd voor je ontbijt

Een goed ontbijt zorgt ervoor dat je lichaam beter kan ontwaken en geeft je energie tot aan de middag. Wat dacht je van zelfgemaakte chocoladegranola met kokos?

3. Sport en beweeg!

In tegenstelling tot wat je misschien zou denken, zorgen sport en beweging er net voor dat je meer energie krijgt. Blijf ook bij slecht weer voldoende bewegen!

4. Slaap voldoende

Af en toe een uurtje minder slaap kan geen kwaad maar overdijf niet. Een goede nachtrust is nog steeds de basis voor een gezonde dosis energie.

5. Neem een wisseldouche

Wissel koud en warm water af onder de douche. Zo wordt je bloedsomloop gestimuleerd én je voelt je weer helemaal fris.

6. Eet antioxidanten

Rode, blauwe of paarse bessen zitten vol antioxidanten. Ze versterken je immuunsysteem en zijn echte energiebommetjes!

7. Zeg nee tegen snelle koolhydraten

Snelle koolhydraten en suikers zorgen ervoor dat je een snelle energieboost krijgt maar je valt al snel weer in een energiedip. Eet trage suikers die hun energie geleidelijk vrijgeven. Een dipje? Eet een stukje bananenbrood!

8. Hallo groene groenten!

De natuurlijke kleurstof in groene groenten zit vol ijzer en magnesium. Afvalsto en worden zo sneller afgevoerd en je immuunsysteem wordt versterkt. Dat alles zorgt voor een instant energiestoot. Maak bijvoorbeeld eens deze lekkere mini fritatta’s en stop ze vol met groenten.

9. Drink veel water

Drink geen energiedrankjes of cafeïnehoudende dranken. Water zorgt ervoor dat je afvalsto en afvoert en je lichaam reinigt waardoor je automatisch meer energie krijgt.

10. Gelukkig van citrus

Citrusvruchten zitten niet alleen vol vitamines. De geur ervan maakt je ook alerter. Leg bijvoorbeeld wat schijfjes appelsien in een schaaltje met water en zet het op je verwarming. Zo kan de geur zich in huis verspreiden. Liever citrus op je bord? Probeer deze yoghurtbavarois met pompelmoes eens!