Marktrecept: Pasta pesto met beursjes van mortadella, mascarpone en tomaat

Mortadella is een Italiaanse varkensworst met stukjes gezouten vet spek en vaak ook pistachenoten. Bij Calamera hebben ze twee soorten: zacht en pikant. Allebei heerlijk!

pasta pesto1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 250 g spaghetti
  • 4 el groene pesto
  • 4 el geroosterde pijnboompitjes
  • Parmezaanse kaas
  • enkele kerstomaatjes
  • 2 sneetjes mortadella (dun gesneden)
  • 2 el mascarpone
  • 1 el feta of Italiaanse harde kaas
  • 2 el tapenade van zongedroogde tomaten
  • bieslook

mortadella1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereiding

Meng de mascarpone met de feta en de tapenade. Leg het mengsel in het midden van een sneetje mortadella. Vouw toe als een beursje en bind vast met bieslook.

Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en meng met de pesto.

Schep de pasta in een diep bord. Leg er wat kerstomaatjes op en strooi er wat pijnboompitjes en Parmezaanse kaas over. Schik het beursje van mortadella in het midden.Wanneer je in het beursje snijdt, zal het kaasmengsel eruit vloeien en over je pasta lopen. Mmmm…!

TIP: Je kan de beursjes met mortadella ook prima als hapjes serveren!

 

 

Comments are closed.