Griekse yoghurt met warme frambozen en granola

Onder het motto beter ontbijten maakte ik vanmorgen deze heerlijk geurende granola met kaneel. Super lekker met wat warme frambozen erbij! 

Ingrediënten (4 personen)

Voor de granola

  • 150 g havermout
  • handvol pompoenpitten (bv. van 2bio)
  • handvol cashewnoten
  • 1/2 kl kaneelpoeder
  • 1 grote el honing
  • 2 el olie (arachide- of kokosolie)

Voor de warme frambozen

  • 200 g frambozen (vers of diepvries)
  • 1 el honing
  • 50 ml water
  • sap van 1/2de limoen

Voor erbij

  • Griekse yoghurt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de havermout samen met de noten op een bakplaat, bestrooi met het kaneelpoeder, bedruppel met de olie en de honing.
  2. Meng alles goed door en zet zo’n 12 min. in de oven tot de granola mooi goudbruin is.
  3. Warm intussen de frambozen op met het water, het limoensap en de honing.
  4. Schep de yoghurt in de kommetjes, lepel er de granola en de warme frambozen over.

Comments are closed.