Kerstmenu 2018: kruidige aperitiefkoekjes met parmezaan

Hopla hier zijn we weer met mijn nieuwe kerstmenu. We starten bij het aperitief! Zin in een origineel hapje voor erbij? Probeer dan deze kruidige koekjes eens met rozemarijn en parmezaan. Super snel klaar, heel makkelijk op voorhand te maken en echt heel lekker. Geniet ervan!

Ingrediënten (20-tal koekjes)

  • 150 g bloem
  • 120 g gemalen parmezaan
  • 150 g boter
  • 1 ei
  • 2 takjes rozemarijn, blaadjes fijn gehakt + extra voor de afwerking.
  • snuifje zout
  • snuifje peper

 

  1. Meng de bloem met de Parmezaanse kaas, het zout en de peper in de keukenrobot. Voeg de boter, het ei en de fijngehakte rozemarijn toe en meng tot een mooi deeg. Laat het deeg een half uurtje opstijven in de koelkast in plastic folie.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en steek er rondjes uit. Duw in elk rond een takje rozemarijn.
  3. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze zo’n 15 min. in de oven.

Comments are closed.