Paasbrunch: balletjes van kippengehakt met dragonroomsaus

Tijd voor mijn derde paasreceptje! Deze kippengehaktballetjes met dragon-roomsaus, zijn geïnspireerd op het klassieke piepkuiken met dragonsaus, een gerecht dat bij ons vroeger altijd met Pasen op tafel kwam. De saus van mijn bompa was gewoon de allerbeste! Smakelijk!

Ingrediënten

Voor 12 balletjes:

  • 200 ml kippenbouillon
  • 200 ml kookroom
  • 50 ml witte porto
  • 2 handenvol verse dragon
  • 350 g kippenhakt
  • 1 eidooier
  • 4 el paneermeel
  • 2 el kippenkruiden
  • 2 el arachideolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Meng het kippengehakt met de eidooier, het paneermeel, de kippenkruiden, peper en zout. Rol er balletjes van.
  2. Doe de kippenbouillon met de room en de porto in een steelpannetje, laat inkoken tot je een mooie dikkere saus krijgt. Bak intussen de kippengehaktballetjes in een pan met wat olie.
  3. Hak de dragon fijn en meng onder de saus. Serveer de gehaktballetjes met de saus.

Tip: Als je je saus snel wilt laten indikken kun je wat koude room mengen met 2 el bloem. Roer dit tot een dik papje en voeg dit bij aan je saus. Roer goed en laat de saus zo snel indikken.

Recept & styling in samenwerking met Dille & Kamille.

Comments are closed.