Menu

Pompoenquiche met spinazie, geitenkaas en spekjes

Hier ben ik weer! Mijn pompoenverslaving is niet meer te stoppen dus hierbij een nieuw pompoenreceptje. Een quiche deze keer en volgens mijn lief: de allerbeste die ik ooit maakte. Smakelijk!

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • ½ pompoen (bv. butternut of muskaatpompoen)
  • 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg
  • 1 rolletje zachte geitenkaas zonder korst
  • 1 zakje gewassen babyspinazie
  • 200 g spekjes
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eieren
  • 250 ml room
  • 150 g gemalen kaas (bv. Emmentaler)
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de pompoen in twee, verwijder de pitjes en snijd in stukjes. Leg de stukjes pompoen op een bakplaat met bakpapier en bak ze zo’n 30 min. in de oven tot ze zacht zijn.
  2. Stoof intussen de spinazie aan met de look in wat olijfolie. Laat nadien goed uitlekken. Leg het bladerdeeg met het bakpapier in de bakvorm. Leg er nog een vel bakpapier bovenop en schik er bakbonen of gedroogde kikkererwten op. Bak de taartbodem zo blind gedurende 20 min. Bak intussen de spekjes krokant in een pan.
  3. Meng intussen ook de eieren met de room en de gemalen kaas. Kruid met peper en zout.
  4. Neem de bakvorm uit de oven en verwijder de bakbonen en het bovenste bakpapier. Neem de pompoenstukjes uit de oven en schik ze op de taartbodem. Schik er de spinazie en de spekjes bij. Giet er het eiermengsel over en werk af met wat verkruimelde geitenkaas. Bak de taart zo’n 40 min. in de oven tot ze helemaal gaar is.