Over mij


Macaron Manon? Hoe komt een mens daar nu op? Wel laten we zeggen dat ik echt verzot ben op deze Franse lekkernij. Dat het toevallig bij mijn naam paste, heeft het lot gekozen.

Mijn passie

Alles begint bij mijn enorme passie voor lekker eten en samen tafelen. Die passie kreeg ik mee van mijn grootvader. Hij groeide op op een boerderij en werkte jaren in een bakkerij als student. En ook al koos hij een andere weg in het professionele leven, zijn passie voor lekker eten bleef oneindig. Als kind reed ik mee heel België rond op zoek naar de beste ingrediënten. Wij haalden garnalen recht van Oostende en pelden ze met de hand. Ik zag ook hoe fazanten echt nog geplukt werden in de garage voor het kerstfeest. Ook op onze vakanties in Toscane trokken we naar de beste slagers, kochten we de smakelijkste Parmezaan en genoten we van alle authentieke smaken die Italië̈ rijk is.

De honger naar meer

Mijn passie bleek onhoudbaar… ik bakte mijn eerste cake toen ik 5 was (weliswaar was het resultaat niet geweldig), kookte voor de familie op mijn 12 en organiseerde heel wat etentjes voor mijn medestudenten tijdens mijn studies. Ik schreef mijn thesis over de invloed van kookprogramma’s op genderbeleving en trok na de universiteit naar de koksschool. Ik wilde heel graag iets doen rond culinaire journalistiek en communicatie. Het werd een zoektocht van jaren. In 2014 startte ik met mijn blog http://www.macaronmanon.be omdat ik ook mijn eigen verhaal kwijt wilde. Ik wilde alles delen wat in mijn hoofd zat. Die blog heeft voor mij meer deuren geopend dan ik ooit had durven dromen. Na 6 jaar werken als zelfstandige in bijberoep heb ik eerder dit jaar de sprong gewaagd. Ik werk nu als volledig zelfstandige en schrijf culinaire artikels en doe foodstyling voor magazines, tv en websites (uitgebreide info vind je in mijn portfolio). Ik ben ontzettend dankbaar voor de kansen die ik gekregen heb. Mijn droom is om mijn passie voor lekker eten en goede producten nog meer te kunnen delen met anderen. Eten is iets wat ons verbindt, over generaties, regio’s en culturen heen. Daar word ik intens gelukkig van!