Over mij

Macaron Manon? Hoe komt een mens daar nu op? Wel laten we zeggen dat ik echt verzot ben op deze Franse lekkernij. Dat het toevallig bij mijn naam paste, heeft het lot gekozen.

Mijn passie

Ik ben een echt stadsmens, verslaafd aan reizen en lekker eten. Daar heeft mijn opvoeding ongetwijfeld heel wat mee te maken. Mijn grootvader groeide op op een boerderij en werkte jaren in een bakkerij als student. Als kind zag ik hoe fazanten echt nog geplukt werden in de garage voor het kerstfeest en ook vandaag nog zie ik mijn grootvader zelf broodjes bakken in zijn keuken. Hij gaat nog echt naar de boer voor zijn groenten en aardappelen en koopt zijn vis op de vismarkt in Oostende. Zijn ambachtelijke culinaire visie heeft hij nooit losgelaten.

Integendeel alles wat hij kende heeft hij doorgegeven aan de volgende generaties. Ook mijn moeder kreeg de smaak te pakken en droeg op haar beurt haar kennis weer over aan mij. En ja ook mijn vader staat achter de potten! Die familiale passie voor koken is ook de mijne geworden en heeft mij nooit meer losgelaten. Ik bakte mijn eerste cake als ik zes was, maakte driegangenmenu’s op mijn twaalf en toverde ettelijke diners voor medestudenten op tafel tijdens mijn studies.

Jeroen Meus enzo

Tijdens mijn masterjaar in de Communicatiewetenschappen schreef ik mijn thesis over de ‘invloed van kookprogramma’s op genderbeleving’ en analyseerde daarvoor het populaire programma Dagelijkse Kost van Jeroen Meus. Daarbij deed ik in mijn laatste studiejaar stage op de redactie van het magazine Culinaire Ambiance en liet ik me helemaal onderdompelen in de gastronomische wereld.

Honger naar meer

Maar ook dat kon mijn culinaire honger niet stillen en dus besloot ik om na mijn universitaire studies een koksopleiding aan PIVA te Antwerpen te volgen en behaalde ik mijn diploma hulpkok en basis-chocolatier. Verder reisde ik door Europa en Zuidoost-Azië op zoek naar wereldse smaken en deed ik praktijkervaring op in heel wat restaurants (Dijk 34, A la Ville,…).

Ik werkte als voltijds copywriter bij Bongo en sinds 2011 als freelance culinair redactrice in bijberoep. In het voorjaar van 2015 besloot ik om mijn hart te volgen en helemaal te gaan voor een job in de culinaire sector. Ik koos ervoor om deeltijds aan de slag te gaan als communicatiemedewerker bij Zeelandia, producent in bakkerijgrondstoffen, en daarnaast mijn werk als freelancer verder uit te bouwen. Ik ontwikkel recepten, schrijf culinaire artikels, doe foodstyling en foodfotografie. Uitgebreide info vind je in mijn portfolio.

Macaron Manon

Om mijn eigen culinaire verhaal te vertellen ben ik in 2014 gestart met Macaron Manon. Mijn wereld, mijn regels… en ik amuseer me rot! Mijn blog is onderverdeeld in vier grote passies: Zot van Eten, Zot van Reizen, Zot van A en Zot van Goodies. Ik vertel je mijn verhalen over lekkere etentjes, producten en nieuwe receptjes, reizen en mijn favoriete adresjes in Antwerpen, de stad waar ik gek op ben.

Laat het smaken!

Manon