Foto: Dille & Kamille
De rest van België vierde ‘m eerder al maar overmorgen worden alle Antwerpse mama’s in de bloemetjes gezet. En dat mag je deze keer letterlijk nemen! Voor Dille & Kamille bakte ik deze feestelijke laagjestaart met mascarponeroom en eetbare bloemetjes. Daar word je meteen vrolijk van!
Ingrediënten
- 125 g suiker + 50 g voor de roomvulling
- 5 eieren
- 130 g zelfrijzende bloem
- 400 g Griekse yoghurt
- 250 g mascarpone
- 200 ml room (min. 30% vetgehalte)
- 20 cl citroenessence*
- Zeste van 2 citroenen
- blauwe bessen, frambozen en eetbare bloemen voor de afwerking
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de eieren schuimig met de suiker (en ruban). Spatel er nadien voorzichtig de gezeefde bloem onder. Vet een bakvorm in met boter en bestuif met bloem. Giet hierin het biscuitbeslag en bak zo’n 30 minuten in de oven. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
- Klop intussen de room tot slagroom en meng er de mascarpone en de Griekse yoghurt onder. Roer er de citroenessence, citroenzeste en de suiker onder en meng goed.
- Snijd de biscuit in drie lagen. Smeer tussen elke lag een roommengsel en leg er wat fruit op. Werk de taart zo verder af naar boven. Eindig met een laag van het roommengsel en decoreer met wat fruit en eetbare bloemen (bv. viooltjes, goudsbloem,…)
Recept & styling in opdracht van Dille & Kamille.