Zelf ben ik niet zo’n grote havermoutfan maar met gakarameliseerde peer en kaneel erbij vind ik het heerlijk. Nog beter wordt het in de prachtige nieuwe kommetjes van Dille & Kamille.
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 100 g havermout
- 1 liter melk (koemelk of amandelmelk)
- 2 peren
- 8 tl suiker
- 4 el boter
- kaneelpoeder
Bereiding
- Schil de peren met behulp van een dunschiller en snijd ze doormidden.
- Stoof ze aan met wat boter en 4 el suiker tot ze mooi karameliseren.
- Kook de havermout zo’n 3 minuten in de melk op het vuur. Roer er de 4 el suiker onder en laat nog 2 minuten staan.
- Schep de havermoutpap in kommetjes, leg er de gekarameliseerde peer op en werk af met wat kaneelpoeder.
Recept & styling in opdracht van Dille & Kamille.