Menu

Havermoutpap met gekarameliseerde peer en kaneel

Zelf ben ik niet zo’n grote havermoutfan maar met gakarameliseerde peer en kaneel erbij vind ik het heerlijk. Nog beter wordt het in de prachtige nieuwe kommetjes van Dille & Kamille.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 100 g havermout
  • 1 liter melk (koemelk of amandelmelk)
  • 2 peren
  • 8 tl suiker
  • 4 el boter
  • kaneelpoeder

Bereiding

  1. Schil de peren met behulp van een dunschiller en snijd ze doormidden.
  2. Stoof ze aan met wat boter en 4 el suiker tot ze mooi karameliseren.
  3. Kook de havermout zo’n 3 minuten in de melk op het vuur. Roer er de 4 el suiker onder en laat nog 2 minuten staan.
  4. Schep de havermoutpap in kommetjes, leg er de gekarameliseerde peer op en werk af met wat kaneelpoeder.

Recept & styling in opdracht van Dille & Kamille.