Straks is het zover! Dan kunnen we weer kijken naar de Rode Duivels voor het EK. Ik supporter mee en proef van deze EK profiteroles met ijs en chocoladesaus in de Belgische driekleur.
Ingrediënten
- 3 grote eieren
- 100 g boter
- 180 g zelfrijzende bloem
- 10 cl water
- snuifje zout
Voor erbij:
- 150 g pure chocolade
- 250 g witte chocolade
- 1 doos ijs van Ice Crime (100% genieten met suikervrij ijs)
- 2 el mangosap
- 2 el frambozencoulis
Je kan dit recept ook volledig suikervrij maken door suikervrije chocolade te gebruiken en zelf sap te maken van mango en framboos.
Bereiding
- Verwarm de oven voor 180°C.
- Zet een pot met het water en de boter op het vuur, voeg het zout toe en laat smelten.
- Voeg de zelfrijzende bloem toe en roer goed met een houten lepel tot een deegbal (op een zacht vuurtje).
- Haal de pot van het vuur en voeg één voor één de eieren toe. Roer het volgende ei er pas onder telkens als er één ei volledig is opgenomen.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe het beslag van de profiteroles in een spuitzak met glad spuitmondje en spuit rondjes op een bakplaat met bakpapier. Bak de profiteroles 25 minuten in de oven en laat ze afkoelen.
- Smelt de pure chocolade in een kommetje en de witte chocolade in een apart kommetje. Meng de helft van de witte chocolade met het mangosap frambozensap.
- Snijd de profiteroles open, vul ze met ijs en werk ze af met de chocoladesaus.
Recept en styling in betaalde samenwerking met Ice Crime.