De Antwerp Chocolate Week was fantastisch! Wat een leuk initiatief, van mij mag dat elke week, al zou dat misschien niet echt zo gezond en verantwoord zijn. Maar laten we genieten van chocolade nu het nog kan… Zalig vond ik het om van de ene chocolatier naar de andere te wandelen en het beste te proeven van dat culinaire zoete genot. Nog leuker was het om een nieuw adresje te ontdekken in de Hoogstraat: Sjokolat. Ik ben altijd wat sceptisch als er nieuwe chocolatiers bijkomen in de toeristische straten maar dit adresje heeft mij echt verrast.
Het logo, de inrichting en de verpakkingen doen Scandinavisch aan. Strak, modern maar smakelijk en schattig tegelijkertijd. Hier vind je handgemaakte eigentijdse pralines met originele smaken en texturen (denk aan speculoos, blonde boterkaramel, lavendel, mango en appelsien) maar ook grote ambachtelijke chocoladerepen en truffels. Minder toegevoegde suikers en kwaliteitsvolle grondstoffen, daar staat Sjokolat voor. En dat proef je, kleine smaakbommetjes van plezier zijn het! Hier zien ze mij nog terug.
Hoogstraat 33
2000 Antwerpen
www.sjokolat.be
Openingsuren
Alle dagen: 10u-18u
Andere geteste topadresjes tijdens de Antwerp Chocolate Week:
- Pierre Marcolini
- Patisserie Lints
- B by B
- Mary
- Neuhaus
- Sofie Sucrée