Menu

The ultimate double chocolate cake

ultimatechocolatecakecopy1

Ik maakte deze ultieme chocoladecakejes ter ere van de ‘Antwerp chocolate week’. De cakejes hebben een zalig smeuïg hart van witte chocolade en serveer je het best warm.

Enjoy ;-)!

 

Ingrediënten (12 cakejes)

  • 120 g chocolade (melk of puur)
  • 120 g boter
  • 80 g bloem
  • 200 g suiker
  • 4 eieren
  • 6 repen witte chocolade

ultimatechocolatecakecopy3

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de eieren met de suiker. Meng er de bloem onder.
  3. Smelt de chocolade samen met de boter. Roer tot je een mooi glad mengsel krijgt en giet dit bij de rest van het deeg. Meng tot een mooie homogene massa.
  4. Breek de witte chocoladerepen telkens in twee.
  5. Vet de cakevormpjes in met wat boter en bestuif met bloem. Giet telkens de vormpjes 3/4 vol met het deeg.
  6. Leg hierop telkens een stuk witte chocolade en vul de vormpjes daarna met de rest van het deeg tot ze helemaal vol zijn.
  7. Bak ze zo’n 20 minuten in de oven. Haal ze voorzichtig uit de vormpjes en serveer warm.

ultimatechocolatecakecopy2 ultimatechocolatecakecopy4