Ik maakte deze ultieme chocoladecakejes ter ere van de ‘Antwerp chocolate week’. De cakejes hebben een zalig smeuïg hart van witte chocolade en serveer je het best warm.
Enjoy ;-)!
Ingrediënten (12 cakejes)
- 120 g chocolade (melk of puur)
- 120 g boter
- 80 g bloem
- 200 g suiker
- 4 eieren
- 6 repen witte chocolade
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de eieren met de suiker. Meng er de bloem onder.
- Smelt de chocolade samen met de boter. Roer tot je een mooi glad mengsel krijgt en giet dit bij de rest van het deeg. Meng tot een mooie homogene massa.
- Breek de witte chocoladerepen telkens in twee.
- Vet de cakevormpjes in met wat boter en bestuif met bloem. Giet telkens de vormpjes 3/4 vol met het deeg.
- Leg hierop telkens een stuk witte chocolade en vul de vormpjes daarna met de rest van het deeg tot ze helemaal vol zijn.
- Bak ze zo’n 20 minuten in de oven. Haal ze voorzichtig uit de vormpjes en serveer warm.