Menu

Bun – Vietnamese streetfood

bunWat krijg je als je de verfijnde smaken van Pure C mixt met de authentieke keuken van Vietnam? Meet Bun – Vietnamese streetfood in Antwerpen, het nieuwe restaurant van Hoa en Huibrecht.

Hoa Truong werkte tot voor kort in het Brusselse restaurant Little Asia van haar zus Quyên. Huibrecht zwaaide voorheen de plak als restaurantmanager in Pure C van Sergio Herman. Hier staan dus zeker geen onbekenden aan het fornuis. Bun is centraal gelegen aan de Sint-Jorispoort te Antwerpen. Het pand is smal maar met smaak ingericht. De muurschildering van twee vechtende hanen valt meteen op. Eten doe je hier aan de bar, vlak bij de open keuken ofwel een een smalle tafel met uitzicht op de straat.

bun tiger prawn

 

De keuze op de kaart is niet erg uitgebreid maar dat hoeft ook niet. Hoa en Huibrecht werken uitsluitend met verse producten en streven naar kwaliteit. De pure inrichting zet zich voort in de pure gerechten. Ik proef van Black Tiger Prawns in Crispy Rice Flakes (gekleurd door Pandanblad) met sesam en zoetzure saus. Mooi, fijn geserveerd en al even puur van smaak. Ook de deepfried rolls met Brasvar varken zijn een schot in de roos. Lekker krokant met knapperige groentjes en prima gekruid varkensvlees.

De Bánh Mi verwijst naar de tijd dat Vietnam een Franse kolonie was. Een knapperig stukje stokbrood met Vietnamese witte worst, buikspek, koriander en groentjes verenigt oost en west. Ook de klassieker Vietnamese noedelsoep Phó Bộ mag niet ontbreken, geserveerd in prachtige kommetjes, handgemaakt door de vader van Huibrecht. Ook hier weer die hele pure smaak met juist genoeg kruidigheid van steranijs, kaneel, koriander, Thaise basilicum en hoisinsaus.

0bbf9d06abb24c82a985ece1ce893efa

Ook de cava en de witte wijn (met de klinkende naam Amore Mio) zijn prima. De wachttijden mogen wel wat korter maar het is begrijpelijk omdat ze hier alles met zijn tweetjes doen en nog maar net geopend zijn. Nu al wordt Bun overrompeld door klanten die kost wat kost een tafeltje willen. Toch lijken Hoa en Huibrecht de rust zelve en met hun vriendelijke glimlach tonen zij hun passie voor het product.

Misschien nog een kleine tip: omdat iedereen heel benieuwd is naar al die Vietnamese smaken en graag van alles wil proeven is het misschien handig om kleine bordjes te serveren zodat iedereen makkelijk van alles kan proeven. Anders wordt het wel een beetje rommelig om als onervaren westerling noedeltjes te proeven van je buur. Al hoort dat er misschien wel bij in een Vietnamese streetfoodbar.