Menu

The List, place to be voor hippe kerstlijstjes

thelist10copy

 

Say what?

The List is een nieuwe pop-up in de Antwerpse Kloosterstraat. Nog tot eind december kan je hier terecht voor de leukste cadeautjes, smakelijke kookboeken maar ook voor een lekkere kop koffie van CaffèNation, gehaktballen van Wim Ballieu of gepekelde groenten van topchef Kobe Desramaults. Weer een topadresje erbij dus waar zowel de hipster, de designfreak als de echte foodie aan hun trekken komen.

Het klinkt cliché maar op zondag hang ik al eens de toerist uit en wandel ik door de Kloosterstraat, op zoek naar leuke vintage of originele hebbedingetjes. Deze week opende hier de pop-up van ‘The List’. Eigenlijk is The List een online magazine dat je voorziet van de leukste lijstjes. Voor de pop-up ging deze website even ‘offline’ en luidt het concept: ‘The 500 best gifts for the sexy, smart and fun’.

thelistcol2

De winkel is groot, heel groot. Binnen vind je een leuke mix tussen interieurspulletjes, meubels, kookboeken, culinaire gadgets, modieuze kledij maar ook een eet- en drinkgedeelte waar je kan proeven van de keuken van Wulvennest. Wulvennest is de verzamelnaam voor In de Wulf, De vitrine en Superette, kortom een nest jonge wolven dat onder leiding van topchef Kobe Desramaults eerlijke producten aan de man wil brengen. Zo komen alle producten hier van biologische boeren. De gefermenteerde producten zoals kimchi en zuurkool worden geproduceerd volgens de authentieke methode van melkzuurfermentatie. Voor het brood wordt enkel biologische bloem en zuurdesem gebruikt.

thelistcol1

Daarnaast zit hier nog een eigen pop-up van Balls & Glory van Wim Ballieu, een exclusieve gin bar van Copperhead en worden de koffie’s hier gezet door de ervaren barista’s van CaffèNation. Bovendien stelt Art Partout hier ook het grafisch werk van Luc Tuymans voor. Kortom, een plekje om in rond te struinen, jezelf te verwennen met wat lekkers en ondertussen na te denken over hoe je die gigantische snijplank origineel gaat inpakken als kerstcadeau.

The List
Kloosterstraat 13
2000 Antwerpen
Open van donderdag tot en met zondag van 11 tot 18 uur. Tijdens de kerstvakantie is The List alle dagen geopend.