Menu

Chinese soep met wontons van kippengehakt

Met het Chinese Nieuwjaar net achter de rug en de ijskoude weersvoorspellingen kreeg ik ongelooflijk veel zin in soep. Deze kruidige soep met wontons en paksoi maakte ik voor Dille & Kamille en is een echte opkikker. Wedden dat je het er snel weer lekker warm van krijgt?! 

 Ingrediënten (4 pers.)

  • 100 g kippengehakt
  • 1 el geraspte gember
  • 1 tl currypoeder
  • ½ tl cayennepeper
  • 1 teentje look, fijngehakt
  • 2 tl vijfkruidenpoeder
  • 16 wontonvelletjes
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 grote paksoi, gewassen en in grove stukken gesneden
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl vissaus
  • 4 eitjes
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden

Bereiding

  1. Meng het kippengehakt met de gember, het currypoeder, de cayennepeper, de look en 1 tl vijfkruidenpoeder.
  2. Leg een wontonvelletje op een snijplank. Schep in het midden wat van de gehaktvulling. Maak de randen van het velletje nat met een beetje water. Vouw de wonton tot een driehoekje en sluit de twee puntjes van de driehoek met behulp van een beetje water weer naar binnen. Vouw het bovenste puntje een beetje naar buiten. Laat intussen de eitjes zo’n 7 min. koken in water.
  3. Zet de kippenbouillon op het vuur. Voeg er de sojasaus, de vissaus, 1 el vijfkruidenpoeder en de paksoi aan toe. Laat even doorkoken.
  4. Voeg er dan de wontons aan toe en laat enkele minuten koken tot de velletjes mooi gaar zijn.
  5. Schep de wontonsoep in kommetjes. Pel de eitjes, snijd ze in twee en schik ze één voor één in de kommetjes soep. Werk af met wat fijngesneden lente-ui.

Recept & styling in opdracht van Dille & Kamille.