Menu

Crumble met rabarber en aardbeien

rabarbercrumblecopy

Ik ben echt zot van zomerfruit, mocht dat nog niet zijn opgevallen. Ik realiseerde me plots dat ik dit jaar nog niks met rabarber gemaakt heb dus besloot ik om een crumble te maken van rabarber met aardbeien die met doet denken aan de confituur die ons bomma altijd maakt. Heerlijk friszuur met een zoete krokante crumble. Want ook al regent het, ik hou koppig vol dat het zomer is!

Ingrediënten ( 1 taart voor 6-8 personen)

Voor de taart:

  • 500 g rabarber, gekuist en in stukjes gesneden
  • 250 g aardbeien
  • 3 el suiker
  • het sap van een halve limoen
  • 4 el maïzena
  • 1 pak kruimeldeeg

Voor de crumbletopping:

  • 6 el amandelpoeder
  • 6 el bloem
  • 4 el cassonadesuiker
  • 3 el boter
  • 2 el vanillehoning (Miele)
  • een snuifje zout

rabarbercrumble2copy

Bereiding

  1. Snijd de aardbeien in stukjes en meng ze onder de stukjes rabarber. Doe er de suiker, het limoensap en de maïzena onder. Zet even weg.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een ronde bakvorm met het kruimeldeeg. Leg er bakpapier en bakbonen op en bak de kruimeldeegbodem 15 minuten in de oven.
  3. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de crumbletopping.
  4. Roer het aardbei-rabarbermengsel nog een keer goed om en giet het overtollige vocht weg. Doe de vulling in de kruimeldeegbodem en bestrooi met de crumble. Bak 25 minuten in de oven.

Tip: je kan de crumble ook maken zonder een bodem van kruimeldeeg. Doe het aardbei-rabarbermengsel in een potje en bestrooi met de crumble. Zet nadien zo’n 25 minuten in de oven en klaar!