Ik geef het toe, met deze temperaturen laat zelfs ik liever mijn oven voor wat het is. Maar dat wil niet zeggen dat je geen taartjes kan maken. Voor deze verfrissende no-bake mojitotaart heb je helemaal geen oven nodig. Super makkelijk en heerlijk bij deze tropische temperaturen.
Ingrediënten (klein taartje voor 2 à 4 personen)
- 1 pakje philadelphiakaas
- 1 potje Griekse yoghurt
- 2 el rietsuiker
- 2 limoenen
- 6 takjes munt
- scheutje rum
- 2 el agar agar
- 4 el water
- 4 spritskoeken
- 2 el zachte boter
Bereiding
- Meng de philadelphia met de Griekse yoghurt en de rietsuiker.
- Pers 1,5 limoen uit en rasp de zeste. Doe de zeste onder de yoghurt.
- Neem de keukenrobot en doe hierin de blaadjes munt. Hak ze fijn. Roer 1/2de onder de yoghurt.
- Doe nadien de spritskoeken en de zachte boter in de keukenrobot (met de rest van de fijngehakte muntblaadjes). Maal tot een mooie pasta.
- Neem een springvorm en duw hierin het koekjesdeeg aan.
- Zet het limoensap samen met een scheutje rum op het vuur. Los de agar agar op in een beetje water, voeg bij het limoensap en laat even koken.
- Roer het limoensap nadien snel onder het yoghurtmengsel en giet dit bovenop de koekjesbodem. Laat zo’n 2 uur afkoelen.
- Snijd de randen van de taart voorzichtig los en ontvorm (de bodem laat je er best aanzitten). Snijd van de overige halve limoen twee schijfjes en leg ze op de taart. Werk af met een takje munt.