Menu

Mijn hapje in de Gourmet Bar van het Novotel Gent

Novotel Gent Bar 1

Amper een week geleden opende het Novotel Gent Centrum een nieuwe Gourmet Bar. Midden in het centrum van Gent met een fantastisch uitzicht op de stad is dit plekje absoluut een bezoekje waard. Ter lancering van de Gourmet Bar werd hier op zaterdag 24 oktober een kookwedstrijd georganiseerd voor foodbloggers. Het was een superfijne namiddag met een heel leuk resultaat: mijn hapje met appeltjes in kriekbier en zwarte pens verschijnt hier binnenkort op de kaart!

Enkele weken geleden werden een aantal foodbloggers uitgenodigd voor een kookwedstrijd in het Novotel Gent Centrum. Het Novotel zocht inspirerende gerechtjes voor hun nieuwe Gourmet Bar waar zowel de hotelgasten als voorbijgangers terecht kunnen voor een lekker hapje en drankje. 5 foodbloggers mochten op zaterdag 24 oktober hun gerechtjes komen voorstellen aan de jury. De opdracht? Een Belgische tapa en een originele aardappelvulling of stuffing verzinnen. Het werd een super gezellige namiddag onder de kooklustige vrouwen van Avocado van de Duivel, South & Pepper, Tasty Healthy Comfort Food, Kokerellen en ikzelf. Heel tof om te zien hoe elk van ons een geheel eigen interpretatie gaf aan de gerechtjes.

Novotel Gent Bar 2 Novotel Gent Bar 3

Novotel Gent 2

De hapjes zagen er allemaal super uit en ook de jury reageerde enthousiast. South & Pepper werd verkozen tot winnares en haar gerechtje met zoete aardappel verschijnt binnenkort op de kaart. Maar ook mijn tapa met Belgische twist: toastje van rozijnenbrood met appeltjes in kriekbier, zwarte pens en witloof krijgt een plaatsje op de kaart van de Gourmet Bar. Echt super!

Hapje zwarte pens en appel in kriekbier

 

Na afloop van de wedstrijd werden we bedankt met een glaasje champagne en wat hapjes. We kregen ook allemaal een bon voor een overnachting in het Novotel Gent voor twee personen, inclusief ontbijt en diner. Dus er staat nog een weekendje Gent op de planning. Wordt vervolgd!

Foto bloggers Novotel wedstrijd

 

Novotel Gent 4

Benieuwd naar de Gourmet Bar? Zin om mijn hapje te proeven? Bezoek de website van het Novotel Gent Centrum http://www.accorhotels.com/gb/hotel-0840-novotel-gentcentrum/index.shtml voor meer info.