Menu

Gezondere vegetarische mac’n cheese met prei en spinazie

Oh boy, dit weer! Wat moet je daar nu mee, de zomer is in aantocht maar je zou het niet zeggen he. Ik heb langs de ene kant zo veel zin in lentegerechten en langs de andere kant ook wel echt in comfortfood als ik die regenbuien zie. Daarom bedacht ik dit receptje, het beste van twee werelden zeg maar: vegetarische mac’n cheese met een gezonde twist. Zo wordt de ham vervangen door extra veel groenten en de zware kaassaus krijgt een lichte make-over met ricotta. Laat het smaken!

Ingrediënten(4 pers.)

  • 400 g macaroni
  • 2 preiwitten
  • 200 g spinazie
  • 200 g ricotta
  • 100 ml halfvolle melk
  • 2 el geraspte Reypenaer (bv. van Oil & Vinegar), of een andere harde kaas
  • Handvol verse tuinkruiden: bv. citroentijm of oregano
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Kook de macaroni beetgaar in gezouten water.
  2. Spoel de preiwitten en de spinazie en snijd de preiwitten in halve ringen.
  3. Giet de macaroni af. Verwarm de oven voor op de grillstand.
  4. Doe olijfolie in de kookpot en stoof hier de preiringen en de spinazie in aan. Voeg de macaroni terug toe en meng er de ricotta en de melk onder. Hak de kruiden fijn en meng ze eronder. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Schep de macaroni in een ovenschaal en rasp er de kaas over.
  6. Zet de ovenschaal een tiental minuten onder de grill tot je een mooi korstje krijgt. Smakelijk!

Recept in samenwerking met Waasland Shopping.