Ah heerlijk toch, dat lentegevoel! Ik moet dan spontaan aan lekkere primeurgroentjes denken. Voor deze pannenkoekjes verwerkte ik bijvoorbeeld erwtjes in het deeg. Super lekker en je hebt meteen kleur op je bord!
Ingrediënten ( 2 personen)
- 250 g doperwtjes (vers of diepvries)
- 150 g bloem
- 300 ml melk (je kunt meer of minder toevoegen als je dikkere of dunnere pannenkoeken wil)
- 1 ei
- peper en zout
- 2 el arachideolie
Voor erbij
- 50 g feta
- handvol fijngehakte bladpeterselie
- handvol fijngehakte munt
Bereiding
- Kook de erwtjes beetgaar in gezouten water. Giet ze af en pureer ze met een mixer.
- Meng het ei en de bloem onder de erwtenpuree, voeg er de melk bij tot je een dik maar glad pannenkoekenbeslag hebt. Kruid met peper en zout.
- Bak de pannenkoeken één voor één in de pan.
- Serveer de erwtenpannenkoeken met wat verkruimelde feta, fijngehakte bladpeterselie en munt.