Menu

Nachoschotel met kidneybonen en mais

Wist je dat groenten in blik eigenlijk ook echt lekker, gezond en voedzaam zijn? Ik vind het super handig om altijd wat blikjes groenten in huis te hebben voor als het even snel en makkelijk moet gaan. Mijn favorieten zijn erwtjes, tuinbonen, kidneybonen en mais. Met die laatste twee maakte ik een heerlijke vegetarische Mexicaanse nachoschotel klaar!

Ingrediënten (aperitiefschotel voor 4 personen)

  • 1 zak nachochips natuur
  • 1 klein blikje rode kidneybonen van Bonduelle
  • 1 klein blikje mais van Bonduelle
  • handvol verse gekleurde kerstomaatjes
  • 1/2de avocado
  • 1 lente-uitje
  • 70 g geraspte cheddarkaas
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1/2de kl chilivlokken
  • peper en zout

Bereiding

  1. Zet de oven op 180°C met de grillstand. Pel de rode ui en snijd in ringen, pel de knoflook en snipper fijn. Halveer de kerstomaatjes. Verhit wat olijfolie in een pan en voeg de rode ui en de knoflook toe.
  2. Laat de mais en de rode kidneybonen even uitlekken en voeg ze dan toe aan de pan samen met de kerstomaatjes. Kruid met peper, zout en chilivlokken.
  3. Doe de nachochips in een ovenschaal en schep er het groentemengsel over. Bestrooi met de cheddarkaas en zet zo’n 10 minuten onder de grill.
  4. Haal het vruchtvlees uit de avocado en snijd in blokjes, snijd de lente-ui in fijne ringen.
  5. Haal de nachoschotel uit de oven en werk af met de blokjes avocado en fijngesnipperde lente-ui. Serveer onmiddellijk.

Bonduelle?

Als ik voor groenten uit blik kies, kies ik voor Bonduelle. Hun producten zijn lekker en hebben nog een knapperige bite en mooie kleur omdat ze met stoom worden bereid. De groenten van Bonduelle zijn bovendien super vers want ze worden meteen na het oogsten (binnen de 4 tot 12 uur) ingeblikt. Bonduelle doet bovendien 7 beloftes op het gebied van duurzame landbouw en duurzame voeding. Zo zitten er geen conserveermiddelen in de groenten en gebruikt Bonduelle altijd verse groenten uit het seizoen. Die groenten groeien ook onder de zon, worden geoogst als ze perfect rijp zijn.

Blogpost in betaalde samenwerking met Bonduelle.