Menu

Hartige taart met groene asperges, erwtjes en gedroogde dragon

De lentezon laat zich helaas niet zien dit weekend maar ik vind het heerlijk om stilaan terug te koken met frisse lentegroenten. Deze quiche met groene asperges en frisse dragon die ik maakte voor Dille & Kamille brengt het voorjaar op tafel!

Ingrediënten(voor 1 lange rechthoekige taart)

Voor het deeg:

  • 400 g zelfrijzende bloem
  • 200 g boter
  • 100 ml water
  • snuifje zout

Voor de vulling:

  • 6 tot 8 groene asperges
  • 100 g doperwtjes
  • 4 eieren
  • 200 ml room
  • 100 g geraspte emmentaler kaas
  • handvol verse groene kruiden: peterselie, kervel,… + extra om af te werken
  • 2 el gedroogde dragon
  • 70 g feta
  • peper en zout

Bereiding

  1. Maak het deeg: verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem met het zout en de boter en kneed tot een korrelig deeg. Meng er het water onder tot je een goed stevig deeg krijgt. Voeg eventueel wat extra water toe als het deeg te droog is. Wikkel het deeg in plastic folie en laat 30 min. opstijven in de koelkast.
  2. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Vet de bakvorm in en leg een smal bakpapiertje op de bodem (laat de randen vrij). Leg er het deeg in, verwijder het overtollige deeg langs de randen en prik de bodem in met een vork. Leg er opnieuw bakpapier op en leg er de bakbonen in. Bak de taart zo’n 15 min. blind in de oven. Haal de taart uit de oven, verwijder de bakbonen en het bovenste bakpapier.
  3. Maak de vulling: blancheer de asperges en de erwtjes in gezouten water en laat uitlekken.
  4. Leg ze op de bodem van de taart.
  5. Meng de eieren met de room en geraspte emmentaler, kruid met peper en zout en voeg de fijngehakte groene kruiden en de gedroogde dragon toe. Giet het mengsel in de taartbodem over de asperges en de erwtjes. Verkruimel er wat feta over en bak zo’n 35 min. in de oven.
  6. Haal de taart uit de oven en werk af met wat extra groene kruiden.