Menu

Kerstmenu 2018: kerstglaasjes met appel en kaneel

Yes, het is bijna kerst! Toch nog stress over het dessert? Dan heb ik het makkelijkste recept ooit voor een geslaagde afsluiter: romige kerstglaasjes met appeltjes, kaneel en kerstkoekjes. Enjoy!

Ingrediënten (voor 6 glaasjes)

Voor de koekjes:

  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 1/2 ei
  • 75 g boter
  • 75 g kristalsuiker
  • snuifje zout
  • 1 el kaneelpoeder

Voor de glaasjes:

  • 3 jonagold appels
  • 1 el boter
  • 1 kl kaneelpoeder
  • 250 g mascarpone
  • 400 ml Griekse yoghurt
  • honing naar keuze

    Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Maak intussen de koekjes. Meng de boter met de suiker in de keukenrobot (of met de mixer of met de klopper). Meng er nadien het ei, de bloem, het zout en het kaneelpoeder onder. Kneed tot een mooi deeg. Leg de deegbol nadien een uurtje in de koelkast om op te stijven. Rol het deeg uit met wat bloem en een deegrol en steek er de koekjes uit. Bak de koekjes zo’n 15 min de oven op 180°C. tot ze goudbruin zijn.
  3. Meng de mascarpone met de Griekse yoghurt en honing naar keuze.
  4. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.
  5. Bak de appelblokjes met wat boter in de pan, bestrooi met het kaneelpoeder.
  6. Lepel het appelmengsel en de mascarpone in lagen in de glaasjes, werk af met