Menu

Carpaccio van groene asperges met gegrilde en gele oesterzwammen en roze peper

BBQ recept Caffungi_8

Het aspergeseizoen is weer volop bezig. Persoonlijk vind ik de groene erg lekker zowel gegrild als rauw in een salade. Deze carpaccio van groene asperges ziet er erg spectaculair uit maar is super makkelijk. Recept, styling en foto’s in opdracht van Caffungi.

Ingrediënten (4 personen)

  • 12 groene asperges
  • 120 g witte oesterzwammen
  • enkele kleine gele oesterzwammen
  • olijfolie
  • sojasaus
  • roze peper
  • citroentijm
  • viooltjes

BBQ recept Caffungi_14

Bereiding

  1. Maak dunne slierten van de groene asperges met behulp van een dunschiller. Schik de carpaccio van asperges op een bord en schik er de aspergekopjes tussen.
  2. Bedruppel de witte oesterzwammen met olijfolie en wat sojasaus. Bak ze op de grill.
  3. Leg de gegrilde oesterzwammen tussen de carpaccio van de groene asperges. Schik er de rauwe gele oesterzwammen tussen.
  4. Werk af met citroentijm, viooltjes, olijfolie en roze peper.