Hopla ik kondigde gisteren aan dat Macaron Manon nu twee jaar bestaat. Dat vraagt dus om een lekkere luxueuze taart om te vieren! Deze frisse taart met bosbessen en limoen is heerlijk bij dat eerste lenteweertje.
Ingrediënten
Voor de biscuit:
- 5 eieren
- 125 g suiker
- 90 g bloem
- 40 g maïzena
Voor de vulling:
- 3 potjes roomkaas (type philadelphia)
- 100 ml room
- 100 g melkerijboter
- een bakje blauwe bessen
- 3 limoenen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de eieren schuimig met de suiker (en ruban). Spatel er nadien voorzichtig de gezeefde bloem en maïzena onder. Vet een bakvorm in met boter en bestuif met bloem. Giet hierin het biscuitbeslag en bak zo’n 30 minuten in de oven.
- Klop 100 ml slagroom lobbig, meng er de roomkaas met de zachte boter onder. Voeg er als laatste wat limoensap aan toe en laat even opstijven in de koelkast.
- Haal de biscuit uit de oven en laat hem volledig afkoelen op een rooster met een vochtige keukenhanddoek. Zo blijft hij niet kleven. Snijd de biscuit in drie gelijke delen doormidden.
- Doe 1/2de van de vulling in een aparte kom en meng er de blauwe bessen en de zeste van 2 limoenen onder. Smeer de vulling op een laag biscuit. Leg er terug een laag biscuit op en besmeer die opnieuw met de vulling. Eindig met een laag biscuit.
- Bestrijk de taart met de overige roomvulling en strijk de randen glad. Doe er nog wat limoenzeste over. Werk af met enkele blauwe bessen en eventueel met een viooltje.
Wil je ook graag zo’n happy birthday cake banner?
- Print dan deze DIY letters: http://www.lovestitched.com/free/free-printable-pennant-banner-download/
- Knip de letters uit en vouw ze rond keukentouw. Plak ze mooi rond het touw. Bind het touw rond twee papieren rietjes en klaar!