Menu

Zeebaars met verse kruiden en citroen

Lijkt het je moeilijk om een vis op z’n geheel te bereiden? Wel eigenlijk kan dat ook heel eenvoudig zijn! Dit receptje met zeebaars ontwikkelde ik voor Dille & Kamille en is ideaal op een zomerse dag als vandaag.

 Voor 2 personen

  • 1 zeebaars, waarvan de buikholte is schoongemaakt
  • 2 citroenen, waarvan 1 in partjes en 1 gehalveerd
  • handvol pistou basilicum
  • halve bussel platte peterselie
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl ras el hanout
  • 1 tl currypoeder
  • peper en zout
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe wat olijfolie in een ovenschaal en leg er de zeebaars in. Hak een beetje van de pistou en de peterselie fijn en stop de kruiden in de buikholte. Schik de citroenpartjes ook in de buikholte. Kruid met peper en zout, currypoeder en ras en hanout.
  2. Leg de rest van de verse kruiden bij in de ovenschaal en bedruppel het geheel met wat olijfolie.
  3. Bak de vis zo’n 25 min. in de oven.

Tip: Je kunt de vis ook perfect op de barbecue bereiden in een aluminium schaaltje onder gesloten deksel.