Menu

Wortelsoep met kokos, curry, gember en kurkuma

Heerlijk zo’n kommetje soep! Als ik een dipje heb dan kan ik echt deugd hebben van een dampende kom soep. Soep heeft iets helends en soep maken voor iemand heeft iets liefs, teder en zorgzaam. Dit soepje is echt een knaller, zo wel qua kleur als qua vitamientjes. De curry, gember en de kurkuma geven het soepje een flinke dosis pit en de kokosmelk zorgt voor een heerlijke romige textuur.

Ingrediënten

  • 1 kg wortelen
  • 2 stengels selder
  • 2 uien
  • 1 cm gember
  • 1 cm verse kurkuma of 1 kleine koffielepel kurkumapoeder
  • 1 grote el currypoeder
  • 1,5 liter groente- of kippenbouillon
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • handvol verse bladpeterselie of koriander
  • 2 eetlepels olijfolie + eventueel wat extra voor de afwerking
  • peper en zout

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd in grove stukken. Verwijder de uiteindes van de wortelen, je hoeft ze niet te schillen. Snijd de wortelen in grove stukken. Schil de selder met een dunschiller en snijd in stukken.
  2. Stoof de uien aan in wat olijfolie. Voeg dan de stukken wortel en de selder toe. Schil de gember en de kurkumawortel (hiervoor gebruik je best handschoenen omdat die oranje kleur afgeeft) en snijd of rasp fijn. Voeg toe aan de groenten.
  3. Laat alles even stoven en blus met de bouillon. Laat doorkoken tot alles gaar is.
  4. Mix de soep glad, voeg de kokosmelk en het currypoeder toe, mix nogmaals en breng kort terug aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Schep de soep in de kommetjes en werk af met wat verse bladpeterselie of koriander en enkele druppels olijfolie.