Menu

De 10 beste websites voor (culinaire) kerstcadeaus

Kerstspecial copy

 

En de zoektocht gaat weer van start. Dit jaar wil je het leukste, meest originele kerstcadeau onder de boom leggen, geen flanellen pyjama, een fles wijn of 10 paar kousen maar een cadeau waarmee je echt iemand anders plezier doet. Zelf vind ik cadeautjes zoeken en geven minstens even leuk als cadeautjes krijgen dus zocht ik naar de allertofste websites met culinaire hebbedingetjes maar ook designspulletjes, meubeltjes én kledij. Want de regel geldt: geef wat je zelf ook leuk zou vinden. Dan zit je altijd goed!

We zijn nu bijna 2015, dus dit jaar pakken we het anders aan. Geen drukte in de winkels of uren aanschuiven…deze kerst shop je al je cadeaus vanuit je luie zetel…lang leve het online winkelen!

Schermafbeelding 2014-11-24 om 16.02.421. www.fleux.com – Parijs op z’n Scandinavisch

Euforisch was ik toen ik deze winkel in Les Marais ontdekte in Parijs vol designspulletjes, scandinavische meubeltjes en heel wat leuks voor in de keuken. Dat bleef maar komen! We waren op onze terugweg naar het hotel maar kwamen drie uur later terug dan voorzien… en oh ja ze hebben een webshop én leveren in België.


Schermafbeelding 2014-11-24 om 16.03.30Schermafbeelding 2014-11-24 om 16.04.00

2. www.notonthehighstreet.com – Choose a life less ordinarySchermafbeelding 2014-11-24 om 16.11.26

Leuke website die een aantal giftsites combineert. Ze hebben verschillende categorieën: van de klassieke ‘gifts for her’ en ‘gifts for him’ tot jawel ‘gifts for foodies’. Sommige dingen zijn jammer genoeg enkel leverbaar in de UK.


Schermafbeelding 2014-11-24 om 16.11.49

3. www.uncommongoods.com omdat gewoon maar gewoon is

Als je op zoek bent naar iets echt origineels waarvan je zeker weet dat niemand anders het onder de boom heeft liggen, is deze website een echte aanrader. Hun gamma ‘food gifts’ is super en ze hebben ook veel cadeautjes voor mannen, iets wat ik zelf soms moeilijk vind.  Schermafbeelding 2014-11-24 om 16.15.07 Schermafbeelding 2014-11-24 om 16.15.33Schermafbeelding 2014-11-24 om 16.14.37

4. www.anthropologie.com – om verliefd op te worden

Anthropologie leerde ik eigenlijk kennen via Pinterest. Wow wat zijn die pins fantastisch, dacht ik en zo gebeurde het dat ik op een halve dag zowat de helft van de webshop gepind had op mijn wishlist. Prijzig, dat wel, maar zoooo mooi!

5. www.foodelicious.nl – delicatessen ten top

Foodelicious is een winkel aan de Mariniersweg in Rotterdam maar heeft ook een hele fijne webshop vol lekkere cadeautjes, delicatessen én cadeaupakketjes.

6. www.keep.com – voor inspiratie

Schermafbeelding 2014-11-24 om 16.18.07

Keep is eigenlijk een inspiratiewebsite die in gebruik een beetje lijkt op Pinterest maar zich specifiek richt op cadeaulijstjes. Je maakt bijvoorbeeld borden ‘gifts for my mum’ en je kan hierop cadeautjes uploaden die je zelf online vindt of cadeautjes ‘pinnen’ van de andere gebruikers van keep. Op die manier kan je eigenlijk elkaar inspireren vanuit je luie zetel. Keep gaat eigenlijk nog verder dan dat maar voorlopig is het enkel in de VS mogelijk om die cadeautjes van verschillende webshops ook rechtstreeks te kopen via Keep en dus maar één keer uit te checken en te betalen voor al je cadeaus. Lekker handig! Hopelijk is deze optie binnenkort ook in Europa verkrijgbaar.

7. www.foodwelove.nl & www.foodnomads.be – foodbox aan huis

Foodwelove was eigenlijk de eerste met dit idee (zie post). In plaats van een abonnement op een magazine, neem je hier een abonnement op een foodbox, elke maand nieuwe foodieproducten in je brievenbus én ze hebben een speciaal kerstpakket. Foodnomads gaat uit van hetzelfde concept maar is een Belgisch bedrijf. Enkele maanden geleden testte ik zelf een foodwelove box uit, lees er hier meer over .

8 www.lavialla.it – Toscaanse gastronomie

Schermafbeelding 2014-11-24 om 16.17.33

Fattoria La Vialla leerde ik enkele jaren geleden via via kennen. Ik vroeg toen een catalogus aan en was meteen verkocht. Prachtig vormgegeven vol lekkere producten afkomstig van een echte Italiaanse Fattoria gelegen in de Toscaanse heuvels nabij Arezzo. Volgende zomer ga ik de Fattoria bezoeken!

Enkele maanden geleden stuurden ze me een cadeaupakketje op en ook al was het toen heel wat graden warmer, het voelde als Kerstmis! Lees hier mijn receptje met hun producten.

9. www.monoqi.com

Monoqi is een heerlijke online winkel voor design & interieurspullen. Van hip servies tot leuke bijzettafeltjes of aperitiefglazen. Gewoon een kijkje nemen en dan wordt alles duidelijk!

10. http://www.labelleiloise.fr/fr/  – visjes uit Bretagne

Schermafbeelding 2014-11-24 om 16.16.30 Schermafbeelding 2014-11-24 om 16.17.00

Toen ik een jaar of elf was bracht in een bezoekje aan de fabriek van La Belle-Iloise en zag ik tientallen dames sardientjes in kleurrijke blikkendoosjes kopen. La Belle-Iloise is één van de oudste conservenfabriekjes uit Bretagne. Alle producten van La Belle-Iloise zijn fantastisch, hun verpakkingen zijn heerlijk retro en de tapenades, paté’s en vissoepen zijn om duimen en vingers bij af te likken. Hier doe je elke visliefhebber plezier mee! Een tijdje geleden testte ik zelf wat nieuwe productjes van hen uit; het receptje vind je hier.