Menu

Pimp je lunchbox met Passendale en Dagny Ros

Toegegeven, ik ben eigenlijk niet zo’n ‘boterhamfan’. Ik hou enorm van brood maar ik word gewoon niet zo blij van belegde boterhammen als lunch. Tot voor kort dan, want ik ben helemaal mee met de Smørrebrød hype à la Dagny Ros!

Vergis je niet, smørrebrød is geen speciaal brood maar eigenlijk een gerechtje. ‘De belegde broodjes van Ijsland maar dan beter’, vertelt Dagny. Deze boterhammen zijn er een traditioneel lunchgerecht en worden rijkelijk belegd met allerlei lekkers. Geen zware charcuterie maar lichte en frisse combinaties.

Mijn favoriet? Een donker sneetje brood, lekkere huisgemaakte guacamole, frisse komkommersliertjes, een sneetje Passendale en handgepelde garnaaltjes. Super lekker! Leuk voor thuis maar ook geschikt voor onderweg. Wil je echt een classy lunch? Neem dan al je ingrediënten afzonderlijk mee in potjes en beleg ze gewoon ter plekke op je werk. Veel oh’s en ah’s van collega’s verzekerd!

Nog zo’n topper? De melted tuna met huisgemaakte tonijnsalade, een sneetje Passendale (zet ‘m even onder de grill!) en wat frisse groentjes naar keuze. Best stevig maar wel kei lekker!

Bedankt aan Passendale & Danny voor de leuke brunch en de lekkere receptideetjes.

Foto’s: © Leyla Hesna