Menu

Geroosterde groenten: venkel met appelsien en bloemkool met tahini

De herfst lijkt nu echt begonnen. Maak dus lekker veel groenten om je vitamineniveau op te krikken. Zoals deze geroosterde venkel met appelsien en bloemkool met tahinidressing die ik maakte voor Dille & Kamille. Super makkelijk én zo lekker!

Geroosterde venkel met appelsien

  • 1 venkel, gewassen
  • 2 appelsienen, gepeld en in schijfjes gesneden
  • ½ tl venkelzaad/ komijn
  • olijfolie
  • 1 tl honing
  • peper en zout

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de venkel overlangs in stukken en houd wat van de pluksels apart. Leg de stukken venkel in een ovenschaal en bedruppel met wat olijfolie en honing, kruid af met peper en zout. Rooster de venkel zo’n 15 à 20 min. in de oven tot hij mooi gaar en lichtjes gekarameliseerd is.

2. Schik de venkel in een schaaltje met de schijfjes appelsien. Strooi er wat venkelzaadjes of komijn over en werk af met de venkelpluksels.

Geroosterde bloemkool met curry, kurkuma en tahinidressing

  • ½ bloemkool, gewassen en in roosjes
  • 1 tl currypoeder*
  • 1 tl kurkuma*
  • ½ tl korianderzaadjes*
  • olijfolie
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 1 tl tahini
  • peper en zout

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de bloemkool in een ovenschaal, doe er alle kruiden over en bedruppel met wat olijfolie. Meng alles goed door. Laat de bloemkool zo’n 20 min. roosteren in de oven.

2. Maak intussen de tahinidressing: meng de Griekse yoghurt met de tahini en kruid met peper en zout.