Menu

Hartige taart met bloemkool, curry en ricotta

Toegegeven, vandaag heb je misschien nog geen lentegevoel maar die lente gaat er snel aankomen hoor! Ik kijk al uit naar die primeurgroentjes, eindelijk wat frisse kleuren en smaken op het bord! Deze quiche die ik maakte voor Dille & Kamille combineert het beste van twee werelden, heerlijk hartig en verwarmend op een regenachtige dag als vandaag maar met een jonge bloemkool en wat pittige curry doet hij je toch dromen naar zonnige lentedagen!

Ingrediënten(voor 4 kleine ronde taartjes)

  • 1/4debloemkool
  • 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 200 ml room
  • 100 g geraspte kaas (gratinkaas, mengeling van verschillende kaassoorten)
  • 100 g ricotta
  • 4 kl currypoeder
  • 1 kl kurkuma
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het bladerdeeg op bakpapier in de taartvormpjes. Prik het in met een vork. Leg er een bakpapiertje op met bakbonen . Laat het deeg zo’n 15 min. blind bakken in de oven. Kook intussen de bloemkool beetgaar in gezouten water en laat uitlekken.
  2. Haal de taartvormpjes uit de oven. Verwijder de bakbonen en het bovenste bakpapier.
  3. Schik de bloemkoolroosjes in de taartvormpjes.
  4. Meng de eieren met de room, de gemalen kaas, 2 kl currypoeder, het kurkumapoeder, peper en zout. Giet het mengsel over de bloemkool in de taartvormpjes. Lepel er wat ricotta tussen en bestrooi met de rest van het currypoeder. Bak de taartjes zo’n 35 min. in de oven.