Wentelteefjes: his & hers

Valentijn komt eraan en ook al vieren wij dat niet echt en geven wij geen cadeautjes, we denken dan wel even extra aan elkaar en genieten samen van kleine dingen. Zoals een lekker ontbijt met versgebakken wentelteefjes bijvoorbeeld. Deze wentelteefjes ontwikkelde ik voor Dille & Kamille. Stoer voor hem met gebakken banaan en kokos en rozerood voor haar met warme bosvruchten. Enjoy!

His: wentelteefjes van gekarameliseerde banaan en kokosschilfers

Ingrediënten (voor 1 pers)

  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • 1 dik sneetje wit brood
  • 1 banaan
  • 1 el zure room
  • 1 tl suiker
  • 2 tl boter
  • 1 el kokosschilfers
  • snuifje kaneel
  • esdoornsiroop

Bereiding

  1. Doe het ei in een diep bord, klop het los samen met de melk.
  2. Snijd het sneetje brood in twee driehoekjes en dompel ze in het ei-melkmengsel.
  3. Smelt 1 tl boter in de pan en bak hier de wentelteefjes goudbruin aan beide kanten.
  4. Verwijder de schil van de banaan, snijd ze in de lengte in twee en dan nog eens in de breedte zodat je 4 stukken hebt. Bak de banaan met een beetje boter, wat suiker en kaneel in de pan tot de stukjes mooi gekarameliseerd zijn.
  5. Serveer de wentelteefjes met de gekarameliseerde banaan, wat zure room, kokosschilfers en esdoornsiroop.

Hers: Wentelteefjes met warme bosbessen en munt

Ingrediënten ( Voor 1 pers.)

  • 1 ei
  • 100 ml melk
  • 1 dik sneetje wit brood
  • 1 tl boter
  • handvol diepvries bosbessen (of mix van rood fruit)
  • 1 el suiker
  • 1 el zure room
  • enkele takjes verse munt

Bereiding

  1. Doe de diepvriesbosbessen samen met een klein beetje water en de suiker in een steelpannetje en warm op.
  2. Doe het ei in een diep bord, klop het los samen met de melk.
  3. Snijd het sneetje in twee driehoekjes en dompel ze in het ei-melkmengsel.
  4. Smelt 1 tl boter in de pan en bak hier de wentelteefjes goudbruin aan beide kanten.
  5. Serveer de wentelteefjes met de warme bosbessen, wat zure room en enkele takjes verse munt.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *