Verloren brood met rood fruit

Verloren of gewonnen brood? Dit ontbijt is in elk geval geen straf! Je kunt het perfect maken met oude boterhammen, maar met een stokbrood is het net wat verfijnder. Alsof je op vakantie bent in la douce France!

Ingrediënten (voor 4 personen)  – 20 minuten

  • 2 eitjes
  • 300 ml melk
  • snufje zout
  • 1 stokbrood of 4 boterhammen in driehoekjes
  • 100 g aardbeien
  • 100 g blauwe bessen
  • 2 el boter
  • 4 el ahornsiroop of honing
  • 2 el poedersuiker

Bereiding

  1. Klop de eitjes los en meng er de melk onder. Kruid met een snufje zout.
  2. Dompel de boterhammen of het stokbrood langs beide kanten in het melk-eimengsel.
  3. Was de aardbeien en de blauwe bessen. Snijd de aardbeien in twee.
  4. Verhit de boter in een pan en bak er het verloren brood in tot de beide kanten van het stokbrood mooi goudbruin zijn.
  5. Leg het verloren brood op de borden, schik er het fruit op en werk af met de poedersuiker en de ahornsiroop.

Tip

Dit ontbijt is zo lekker dat je het ook perfect als dessert kunt serveren met een bolletje ijs of wat zure room erbij.

Dit receptje is er één uit mijn boek ‘Alle dagen vakantie’. Met dank aan Belorta voor het lekkere fruit!

Comments are closed.