Witte chocoladetaart met passievruchten

witte chocoladetaart

 

Ingrediënten (een taart voor 8 tot 10 personen)

  • 1 pak kruimeldeeg
  • 0,5 l verse slagroom (min. 40 % vetgehalte)
  • 2 eiwitten
  • 300 g witte chocolade
  • 4 blaadjes gelatine
  • 6 passievruchten
  • 0,5 dl passievruchtencoulis

 Bereiding

  1. Bekleed een bakvorm met bakpapier en het kruimeldeeg. Bak blind in een oven van 200° C gedurende 15 minuten.
  2. Haal het deeg uit de oven en laat afkoelen.
  3. Giet 25 cl room in een steelpan en verwam op het vuur. Laat 250 g chocolade hierin smelten. Week de blaadjes gelatine in koud water, wring uit en laat ze smelten in de ganache. Laat de ganache afkoelen in de koelkast.
  4. Klop de rest van de room tot slagroom. Klop de twee eiwitten op. Roer de slagroom onder de eiwitten. Voeg er de pulp van 3 passievruchten en den coulis aan toe. Meng voorzichtig.
  5. Giet de afgekoelde chocoladeganache bij het roommengsel. Meng voorzichtig.
  6. Giet de vulling in de korst van kruimeldeeg en laat de taart gedurende minimum 3 uur afkoelen en opstijven in de koelkast. Rasp de overige witte chocolade over de afgekoelde taart en serveer met enkele passievruchten en eventueel wat coulis naar keuze.

 

Comments are closed.