Ingrediënten (50 wafeltjes)
- 500 g zelfrijzende bloem
- 400 boter
- 280 g witte suiker
- 20 g vanillesuiker
- 1 el vanillepoeder
- 1 el bakpoeder
- 6 eieren
- snuifje zout
garnituren naar keuze: rozijnen, kaneel, stukjes appel, chocoladedruppels,…
Bereiding
- Smelt de boter op een zacht vuurtje.
- Neem een mengkom en meng hierin de bloem, de suiker, de vanillesuiker, het vanillepoeder, het bakpoeder en een snuifje zout. Meng alles goed.
- Voeg de 6 eieren toe en mix alles tot een mooi deeg. Voeg er nadien de gesmolten boter aan toe en mix nog een keer.
- Laat het deeg gedurende 1 à 2 uur afkoelen en opstijven in de koelkast.
- Bak de wafeltjes nadien op de hoogste stand in het wafelijzer. Schep ongeveer 1 eetlepel deeg per wafeltje.
- Je kan eindeloos variëren met de wafeltjes. Doe er wat cacaopoeder onder voor chocoladewafeltjes of enkele rozijnen en wat kaneel. Wat je maar wil!