Menu

Wortelsoep met kokos, curry en gember

soep 2

Ingrediënten (voor 2 liter soep)

  • 1 bussel wortelen
  • 2 ajuinen
  • 1 teentje look
  • 1 stuk gember (1cm lengte)
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 eetlepel currypoeder (madras of oosterse currymengeling)
  • peper en zout

267395644ec145e4a46dc93e5acc746f

Bereiding

  1. Was de wortelen, maak ze schoon en snijd ze in grove stukken.
  2. Pel de uien en de look en snipper ze fijn, rasp de gember.
  3. Zet een kookpot op het vuur en voeg wat plantaardige olie toe of boter.
  4. Stoof de uien, de look en de gember aan in de vetstof.
  5. Voeg de wortelen toe en laat nog even stoven.
  6. Bevochtig met de kippenbouillon.
  7. Laat de wortelsoep koken tot de wortelen zacht zijn. Voeg de kokosmelk en het currypoeder toe. Mix fijn en dien op.