Bagel met erwtjesspread, gerookte zalm en munt

Hier is de nazomer! Perfect weertje dus om te gaan picknicken! Ik maak dan graag lekkere bagels voor onderweg. In een handig papiertje neem je ze zo overal mee naartoe.

Bagel met erwtjesspread, gerookte zalm en munt

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 bagels (van New York Bakery Co)
  • 150 g erwtjes
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 2 sneetjes gerookte zalm
  • enkele blaadjes verse munt + enkele voor de afwerking
  • olijfolie
  • 1 kl roze peperkorrels
  • peper en zout

Bereiding

  1. Kook de erwtjes beetgaar in gezouten water.
  2. Halveer de bagels en rooster ze even in de oven of in de grillpan.
  3. Giet de erwtjes af en mix ze samen met de Griekse yoghurt, enkele blaadjes verse munt, peper en zout tot een gladde spread.
  4. Besmeer de bagels met de erwtjesspread en leg er een sneetje gerookte zalm op. Werk de bagels af met wat extra verse muntblaadjes, een beetje olijfolie en roze peperkorrels. Sluit de bagels en geniet!

Recept en styling in betaalde samenwerking met New York Bakery Co

Comments are closed.