Menu

Tortelloni met snelle tomatensaus en citroenricotta

Tortelloni met snelle tomatensaus en citroenricotta

Hoppa die eerste schooldag is weer achter de rug. Hopelijk is het allemaal goed meegevallen! Ik heb zelf nog geen kinderen maar toch voelt deze 1 september meer dan ooit als een nieuwe start, een start van regelmaat en hopelijk de start van een najaar waarin het leven weer een beetje normaler wordt. Ik zette vandaag alvast dit receptje op het menu. Super makkelijk, snel klaar én dus ideaal voor die drukke septemberdagen. Het perfecte back to school receptje ;-).

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 pak tortelloni met spinazie en ricotta
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 aubergine
  • 1/2de courgette
  • 1 trosje kleine trostomaten
  • 1 el tomatenpuree
  • 200 ml water
  • 2 grote el ricotta
  • zeste van 1 citroen
  • 3 el olijfolie + extra voor de afwerking
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • enkele blaadjes verse bladpeterselie
  • enkele blaadjes verse basilicum
  • peper en zout

Bereiding

  1. Breng het water aan de kook voor de tortelloni. Pel de knoflook en de sjalotjes en snipper fijn. Snijd de aubergine en de courgette in blokjes.
  2. Verhit wat olijfolie in een pan en doe hier de fijngesnipperde look en sjalot in. Stoof eventjes kort en voeg de courgetteblokjes en de aubergineblokjes toe. Laat even stoven.
  3. Halveer de trostomaatjes en voeg ze samen met de tomatenpuree toe aan de saus. Laat enkele minuten stoven en voeg het water toe. Roer om en kruid met peper, zout, de Provençaalse kruiden en de bladpeterselie. Laat even stoven.
  4. Meng de ricotta met de citrioenzeste en kruid met peper en zout. Kook de tortelloni beetgaar in gezouten water.
  5. Schep de tortelloni op de borden. Lepel er de saus op en werk af met de citroenricotta en wat extra verse basilicum.