Kerstmenu: zalmtartaar met avocado en limoenroom

zalmtartaar kerstmenu

En we zijn vertrokken! Het eerste hapje van mijn feestelijke kerstmenu staat nu voor jullie klaar. Het is super simpel maar zo kun je de eerste honger van je gasten al een beetje stillen. Oh en ze zijn heel makkelijk van te voren te bereiden!

Voor 6 personen:

  • 100 g verse zalmfilet
  • 1/2 avocado
  • 6 el zure room
  • sap van 1/2 limoen
  • zeste van 1/2 limoen
  • roze peperbolletjes

Bereiding

  1. Snijd de zalmfilet in kleine blokjes. Snijd de avocado overlangs in twee, verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit één kant. Snijd in blokjes.
  2. Schik de zalmtartaar en de avocadoblokjes in kleine glaasjes.
  3. Meng de zure room met het limoensap en lepel de limoenroom over de glaasjes. Werk af met wat roze peper en limoenzeste.

Comments are closed.