Heel eenvoudig maar nog steeds ongelooflijk lekker. Bewaar het beste van de zomer in een lekkere zelfgemaakte tomatensoep!
Ingrediënten (voor 1 l soep)
- 1 el plantaardige olie
- 1,5 kg vleestomaten, gewassen en in stukken gesneden
- 2 uien, gepeld en grof gesneden
- 0,5 – 0,75 l kippen- of groentebouillon
- peper en zout
- parmezaanschilfers
Bereiding
1 Stoof de uien aan in de olie. Doe er de tomatenstukjes bij en laat even stoven. Bevochtig met de kippenbouillon en laat koken tot de tomaten gaar zijn. Mix de soep glad en laat nog even doorkoken.
2 Leg intussen de parmezaanschilfers op een bakplaat met bakpapier in verschillende hoopjes. Laat smelten in de oven op 160°C. Laat afkoelen tot je mooie koekjes krijgt. Serveer de soep met de parmezaankoekjes en wat verse basilicum.
Tip: voor kinderen kan je de soep ook zeven.
Recept & styling in opdracht van Dille & Kamille.