Everybody’s brunching brunching. Yes Pasen is het brunchfeest bij uitstek! En ja het wordt het tweede jaar op rij dat we het niet met z’n allen kunnen vieren maar dat wil niet zeggen dat je niks lekkers kan klaarmaken. Zoals deze super deluxe havermoutwafels met gebakken spek, avocado en een smeuig eitje. Smakelijk en vrolijk Pasen!
Ingrediënten (voor 4 wafels – 1 grote portie of 2 kleinere porties)
- 100 g havermout (kan glutenvrij)
- 1 kl bakpoeder (kan glutenvrij)
- 2 eieren
- 50 ml (plantaardige) melk
- 1 el arachideolie
- Snuifje zout
Voor erbij:
- 1 eitje
- Scheutje azijn
- 1/2deavocado
- 4 reepjes ontbijtspek
- 4 kerstomaatjes
- Enkele blaadjes veldsla
- Enkel blaadjes verse bladpeterselie fijngehakt
- Peper en zout
Bereiding
- Maal de havermout fijn in de keukenrobot. Meng er de eieren, het snuifje zout en de melk onder. Vet het wafelijzer in met de olie en bak wafels van het beslag (op de hoogste stand).
- Kook het eitje 7 minuten in water met een scheutje azijn (zo loopt het eitje niet leeg mocht het barsten tijdens het koken).
- Lepel het vruchtvlees uit de avocado en snijd in partjes. Halveer de kerstomaatjes.
- Bak het spek in een pannetje zonder vetstof.
- Leg de wafels op een bord. Schik er het spek, de avocadopartjes, halve kerstomaatjes en de veldsla bij.
- Schrik het eitje onder koud water en pel het eitje voorzichtig. Halveer en leg het op de wafels. Kruid met peper en zout en werk af met fijngehakte bladpeterselie.
Tip:bestrooi de wafels met wat gemalen cheddarkaas.
Tip:voeg wat kruiden toe naar keuze aan het wafelbeslag.
Dit receptje kwam tot stand in samenwerking met Waasland Shopping.