*publiciteit
Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar I love homemade burgers. Met een echt pistoletje en flink wat groenten erbij. Voor deze burger koos ik voor de Crispy sticks van Valess. Ze zijn vegetarisch maar heel eerlijk als je het niet verklapt aan je gezelschap zal niemand het merken. Mijn man had het alvast niet door en dus is deze burger hier echt een familiefavoriet geworden. Lekkere comfortfood voor tijdens het weekend of een drukke weekdag of euh wanneer je binnenkort vol spanning naar het WK zit te kijken ;-).
Ingrediënten
2 pers. – 15 min.
- 2 pistolets of hamburgerbroodjes
- 2 plakjes smeltkaas
- 1 pakje Valess Crispy sticks (vegetarische chicken style sticks)
- 50 g geraspte rode kool
- Handvol rucola
- 2 el rozijnen
- 1 el yoghurt
- 1 kl (vegan)mayonnaise
- 1 el olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de rode kool met de yoghurt en de mayonaise. Meng er de rozijnen onder en kruid met peper en zout.
- Bevochtig de broodjes met een beetje water en zet ze 5 minuten in de oven.
- Bak intussen de Crispy sticks in een pan met olijfolie langs beide kanten goudbruin.
- Haal de broodjes uit de oven, snijd ze open en leg er wat rucola op. Leg er de crispy sticks op en leg er nadien een plakje smeltkaas over. Lepel er wat van de rodekoolsalade op en sluit de broodjes. Serveer onmiddellijk.