Menu

Pulled free-range chicken taco’s

Ingrediënten

4 pers. – 30 min. voorbereiding – 30 min. garen

  • 500 g Label Rouge hoeve kippendijen
  • 12 mais taco’s
  • 350 g tomaten
  • 100 g gepekelde rode ui
  • 60 g witte ui
  • 2 limoenen
  • 20 g fijngehakte koriander
  • 20 ml olijfolie
  • 150 ml water
  • 1 jalapeno peper
  • 2 el gerookt paprikapoeder
  • 2 kl komijnpoeder
  • 1 el korianderzaad
  • 1 kl uipoeder, cayennepeper en oregano
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Maak de pulled chicken. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Meng alle gedroogde kruiden in een ovenvaste pan op een matig vuur, voeg de olijfolie toe en bak de stukken kip aan beide kanten goudbruin.
  3. Voeg water en zout toe, plaats een deksel op de pot en plaats deze gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven.
  4. Haal de kip uit de oven en ‘shred’ deze met twee vorken. Roer de kip door het overgebleven vocht en zet apart.
  5. Maak de Pico de Gallo. Verwijder de kroon en zaadlijsten van de tomaat en snijd in blokjes samen met de ui. Verwijder de zaadjes van de jalapeno en snijd in blokjes. Meng alle ingrediënten goed met elkaar.
  6. Stel de taco’s samen. Bak de pulled chicken in een pan op een middelhoog vuur in olijfolie.
  7. Verwarm de taco’s kort in een droge pan op een middelhoog vuur.
  8. Assembleer de taco’s. Begin met een beetje kip als basis, voeg vervolgens de pico de gallo toe, daarna de gepekelde uien en werk af met een beetje koriander.
  9. Serveer de taco’s met een partje limoen.

Lekker kippetje! De ene kip is de andere niet. Wist je dat er een groot verschil zit in kippen die je koopt in de winkel? Ik ben al jaren fan van Label Rouge, een Frans kwaliteitslabel (te koop bij de slager en je lokale supermarkt).

Zij staan voor:

  • Kippen met een maximale vrijheid (4m2 per kip, dat is het dubbele van een vrije uitloopkip)
  • Kippen die langer leven (min. 81 dagen, dat is dubbel zo lang als een standaardkip)
  • De herkomst is volledig traceerbaar dankzij een uniek nummer
  • Vlees dat beter is van textuur en smaak
  • De kip blijft bij bereiding lekker sappig
  • En ik vind dat het vlees ook veel meer vult, geen plofkip of kippen waarbij er tijdens de bereiding veel vocht vrijkomt. Een eerlijk product.

–> Recept geïnspireerd door topslager Hendrik Dierendonck.

Betaalde samenwerking met Label Rouge.